În articolele anterioare am discutat despre despre ce sunt planurile de sănătate (Partea I aici) și ce presupune alcătuirea unor planuri de sănătate pentru animăluțele de companie (Partea II aici)

A venit momentul să discutăm și despre avantajele pe care acest tip de servicii le oferă atât nouă, cât și clienților noștri.

Animăluțele de companie nu mai sunt de mult doar atât, ele au devenit membri ai familiei, iar sănătatea lor a devenit de o importanță majoră.

Proprietarii își asumă responsabilitatea pentru bunăstarea copiilor lor blănoși și vor căuta cea mai bună variantă pentru aceștia când vine vorba de servicii veterinare.

Dar să nu uităm ca aceste alegeri pentru serviciile veterinare depind foarte mult și de bugetul ficăruia dintre clienții noștri. Aici putem interveni noi și putem concepe pachete cât mai personalizate care să răspundă atât cerințelor clienților noștri (financiar vorbind), cât și mai ales, pacienților noștri.

 

Scenariul în care nu oferim astfel de planuri de sănătate pentru pacienții noștri se poate traduce printr-o serie de situații care nu vor fi nici în beneficiul animăluțelor și nici în beneficiul afacerii noastre:

⚡️ Proprietarul poate omite deparazitări interne sau externe care pot ajunge să afecteze starea de sănătate a companionului lor; existența unui plan pentru acestea și posibilitatea trimiterii de remindere din platformă, reprezintă avantaje de tip win-win pentru toate părțile implicate (veterinar, pacient și client).

⚡️ Dacă nu există o comunicare și o relație cu părintele de animal, aceștia pot ajunge să caute pe internet diverse tipuri de informații – cum ar fi informații pentru dieta pisicii sau câinelui lor; din nou, existența planurilor de sănătate ne poate feri pe noi de dureri de cap, pe animăluțe de alegeri neinspirate, iar pe proprietari de costuri suplimentare în cazul în care dieta aleasă (la sfatul lui Dr. Google) ajunge să afecteze starea de sănătate a animalului de companie.

 

Așa ajungem să discutăm despre câteva aspecte esențiale pentru clinicile veterinare:

Pe scurt, planurile de sănătate ne ajută prin fidelizarea proprietarilor, venituri mai mari ce pot fi reinvestite, încasări constante (mereu va exista un puiuț de câine/pisică care este aproape de terminarea schemei de vaccinare) și nu în ultimul rând, educarea și responsabilizarea proprietarilor.

 

Fidelizare

Este mai simplu pentru clienți să revină în clinică pentru un serviciu pe care l-au achitat deja.

 

Venituri stabile

Vânzând servicii sub formă de pachete te ajută să menții veniturile la un nivel constant pe parcursul întregului an. Poți investi/folosi încasările făcute anterior din pachetele vândute.

 

Competitivitate

Un aspect mereu de actualitate pentru domeniul veterinar – concurența se poate dovedi fatală unei afaceri. Fii cu un pas înaintea concurenței si oferă-le clienților tăi servicii incluse în planuri de sănătate pe care nu le pot obține în alte părți. Cunoscând concurența și ceea ce oferă aceasta, îți poți alcătui planurile de sănătate astfel încât să satisfacă cerințele și necesitățile clienților tăi mai bine decât oriunde.

Avantajele proprietarilor și animăluțelor

Animalele își primesc vaccinările conform recomandărilor tale, iar proprietarii nu vor trebui să-și mai facă griji pentru viitoarele costuri privind vaccinările anuale, economisind astfel bani pe termen lung.

 

Predictibilitate și transparență

După ce discuți cu proprietarii despre planurile de sănătate și despre tot ce includ acestea, asigură-te că expui și ce NU includ acestea. Așa eviți neînțelegeri, iar rezultatul final va fi un pacient sănătos si un client fericit și mulțumit care va avea încredrea și pe viitor în recomandările tale.

 

Economisire bani

Am mai menționat deja acest lucru in articolele anterioare când am explicat cum putem face planurile de sănătate mai attractive pentru proprietari și anume: prin oferirea de discount-uri pentru servicii viitoare. Uite câteva exemple:

  • la achiziționarea unui pachet pentru un pui de pisică puteți oferi o reducere de 10-20% la serviciul de sterilizare/ castrare.
  • la achiziționarea unui pachet pt un câine senior puteți oferi un discount de 10-20% la investigații suplimentare (ecografii abdominale, analiză de urină, radiografii etc)
  • la achiziționarea unui pachet pentru pisică adultă puteți oferi un discount de 10-20% la consultațiile de specialitate (consult dermatologic de ex.) sau chiar la pachetul pentru pisici senioare (dacă pisica se apropie de vârsta de 7 ani.

 

Prevenție

Din nou, prevenția este probabil cel mai bun argument pentru vinde astfel de planuri către proprietari. Ce putem preveni? Probleme ca obezitate, probleme dentare afecțiuni dermatologice, digestive. Asigură-te că expui toate aceste aspecte atunci când discuți cu părinții de animăluțe.

Implementare

Dacă ți se pare complicat tot acest proces de alcătuire a planurilor de sănătate, nu-ți face griji, Digitail te poate ajuta!

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi în crearea acestor planuri de sănătate în platforma veterinară Digitail:

 

Pasul 1: Tipul planului

Alege un nume și specia pentru care este destinat planul.

 

Pasul 2: Configurare

  • recurență: ține cont dacă serviciul este unul care are loc o singură dată (sterilizare) sau dacă se repetă – ca deparazitările;
  • data de la care este activ planul: ține cont de vârsta animalului;
  • servicii oferite: adaugă serviciul pe care consideri că ar trebui sa le includă;
  • observații: aici pot spune ce fel de deparaziări sunt incluse în pachet și ce servicii nu sunt incluse sau alte notițe interne.

 

Pasul 3: Memento-uri

Pentru a ne asigura că proprietarii nu uită de aceste vizite trebuie să le reamintim de ele. Din fericire, platforma Digitail se ocupă să trimită memento-uri direct pe email, sms sau în aplicație. Clienții sunt anunțați că ar trebui să revină la cabinet pentru următoare vizită din plan iar ei își pot alege singuri ora la care doresc să se programeze.