Telesănătatea și telemedicina reprezintă distribuirea de servicii și informații despre sănătate prin mijloace electronice. Acest tip de servicii oferă posibilitatea asigurării unei relații la distanță între client și medic, precum și oferirea de servicii pentru sfaturi, educație, monitorizare etc. Telemedicina poate fi folosită pentru o gamă variată de servicii de sănătate în funcție de specializări.

1. Post-operator

Ai putea folosi telemedicina pentru recontroale post-operatorii, ca să te asiguri că plaga operatorie nu se infectează.

 

2. Rezultate analize

De exemplu, pentru specializare de endocrinologie, poți face apeluri video cu proprietarii pentru a discuta rezultate recente ale analizelor sau pentru a răspunde întrebărilor din partea proprietarilor.

 

3. Dermatologie

Pentru dermatologi, acest tip de servicii este de folos atunci când au, spre exemplu, un pacient cu dermatită atopică, cu un tratament în desfășurare, pentru a verifica evoluție stării lor.

 

4. Sistemul urinar

Dacă ai un pacient cu infecții urinare recurente, poți folosi funcția de chat sau pe cea de consult video pentru a evalua situația actuală a acestuia.

 

5. Vomă

Dacă unul din pacienții tăi a avut 1-2 episoade de vomă, poți discuta cu proprietarul ca să vezi dacă a existat vreo schimbare recentă în dietă, dacă animăluțul a mâncat ceva care ar fi putut declanșa un astfel de simptom și poți oferi sfaturi în funcție de factorul cauzator. 

 

6. Alergii

Câinii și pisicile pot reacționa la orice, pornind de la dietă și terminând cu un nou produs folosit pentru deparazitare.Poți afla care este cauza pentru reacția alergică discutând cu proprietarul și puteți stabili apoi o programare pentru consult în clinică dacă situația o impune.

 

7. Ciupituri de insecte

Pentru ciupiturile de insecte, poți decide cu ajutorul unui consult video dacă respectivul pacient are nevoie de tratament sau dacă nu este necesar să vină în clinică pentru ca reacția declanșată de ciupitură nu este atât de serioasă.

 

8. Boli cronice

În cazul proprietarilor care dețin animale cu boli cronice, aceștia pot trimite imagini și informații importante către tine și membrii echipei tale, iar voi puteți face ajustările necesare în tratament dacă evoluția nu este cea așteptată.

 

9. Geriatrici

Pentru animalele în vârstă, telemedicina poate fi folosită pentru probleme locomotorii de exemplu (artrite) pentru a le putea oferi proprietarilor sfaturi despre necesitățile companionului lor.

 

10. Întrebări și îngrijorări

Serviciile de telemedicină pot fi utilizate și pentru situațiile în care proprietarii au întrebări despre comportamentul animalului lor sau când întâmpină dificultăți în alegerea dietei potrivite.