Asigură-te ca următoarele consultații video pe care le vei desfășura vor fi fără evenimente neprevăzute. Citește recomandările noastre și pregătește-te să le oferi clienților tăi cea mai bună experiență.

Tech – de ce am nevoie?

Comunicare – sfaturi pentru o relație grozavă client-veterinar

Medical – te descurci perfect!

Checklist Tehnic

 

O bună conexiune la internet

Viteza conexiunii tale la internet va determina calitatea video a apelului, precum și cantitatea și viteza de transfer. Aici îți poți verifica viteza la internet.

 

Platformă pentru apeluri video securizate

Scopul este să ai un sistem de apeluri care să fie în legătură cu sistemul de management al clinicii și care să le permită proprietarilor de animaluțe să se conecteze de pe telefon, ideal de pe aceeași aplicație pe care o folosesc și pentru a ține evidența istoricului medical al companionului lor.

 

Asigură-te că echipa ta are toate cele necesare, inclusiv camere web, microfoane, boxe

Primul lucru cu care trebuie să începi este un computer sau un laptop care să funcționeze foarte bine. Este foarte important să ai pregătit totul dinaintea începerii apelului video  și de asemenea, este important să te pregătești pentru eventualitatea în care ceva nu funcționeză- de ex- o pană de curent

 

Un spațiu de lucru dedicat pentru cei care preiau aceste consultații video

O cameră din clinica ta ar trebui să fie folosită exclusiv pentru acest tip de activitate. Este necesar ca veterinarul care desfășoară un astfel de consult să nu fie întrerupt când vorbește cu proprietarul și de asemenea, este bine să nu se audă alte conversații din cadrul clinicii.

Lumină bună – asigură-te că fața ta este luminată și evită sursele de lumină puternice care să fie așezate în spatele tău.

 

Dispozitive pentru anularea zgomotului de fundal

Este foarte posibi să ai câini care latră prin apropiere sau poate copii care să fie…copii. Îți recomanăm să achiziționezi niște căști cu funcție de anulare a zgomotului de fundal (contactează-ne pentru recomandări), dar să știi că există și alte dispozitive pe care le poți folosi pentru a asigura o calitate cât mai bună a sunetului.

Un bun exemplu în acest sens este aplicația krisp.ai care poate să reducă zgomotul de fundal.

 

Antrenează-ți echipa să rezolve probleme tehnice de bază

Cei din echipă ar trebui să fie pregătiți să le facă adaptare ușoară proprietarilor. De obicei, clienții au nevoie de ajutor de bază- să fie îndrumați să verifice spam-ul în mail pentru a vizualiza invitația de video call, să li se spună cum să facă ajustările necesare pentru calitatea audio sau cum să își instalze o cameră web. Este mai comod și chiar indicat ca aceste sesiuni de ajutorare a proprietarilor să fie făcute separat de consultul video propriu-zis.  De asemenea, o persoană din echipă ar trebui să se ocupe de aceste aspecte.[/vc_column_text][vc_separator color=”custom” el_width=”60″ css=”.vc_custom_1587048117882{padding-top: 40px !important;}” accent_color=”#26c6da”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1587048671975{padding-top: 80px !important;}” el_id=”communication”][vc_column][vc_column_text]

Comunicarea

 

Cunoaște numele pacientului tău 

Când proprietarul vede ca îi știi/îți amintești numele animalului lor, poți deschide conversația pe un ton mai puțin formal. Astfel, proprietarul va fi mai relaxat și va înțelege că nu este totul numai despre numere (bani) și deci, va fi mai deschis în a-ți oferi informații pe care să te poți baza.

 

Citește fișa pacientului înainte de programare și ține-o deschisă pe parcursul consultului.

Întărim ideea, cunoscând detalii despre animăluțul clienților tăi, demonstrează că îți pasă și stabilește o atmosferă familială pentru proprietari.

 

Permite-i proprietarului să vorbească

De multe ori suntem pe grabă, dar clienții noștri nu trebuie să știe asta. Lasă-i pe proprietari să vorbească și să-și expună toate îngrijorările înainte ca tu sa intervii și să preiei controlul asupra discuției.

 

✔ Fii empatic

Este necesar să fii empatic cu privire la îngrijorările clienților tăi- chiar dacă au căutat despre simptomele animaluțului pe internet și cred că știu deja ce se întâmplă, îngrijorarea lor este reală. Ulterior, poți duce discuția către calea/diagnosticul corect.

 

 Folosește termeni ușor de înțeles

Renunță la terminologia medicală pe cât de mult se poate și vorbește-le pe limba lor. Exprimă-te lent și clar ca să eviți confuziile.

 

Folosește imagini 

Flosirea imaginilor îl poate ajuta pe proprietar să înțeleagă informații pe care le-ar asimila mai greu dacă nu ar fi expuse grafic – poți folosi tabele, fotografii, etc.

 

 Educă-ți clienții

Informațiile pe care le oferi despre boli, situații și tratamente trebuie să fie complete și adevărate. Oferă o definiție ușor de înțeles a diagnosticului. Explică ce implică diagnosticul pe termen scurt și pe termen lung. Expune care este cursul așteptat al tratamentului și unde se poate ajunge după urmarea acestuia. Dacă există mai multe opțiuni de tratament, descrie-le și pe acelea.

 

Nu te teme să ceri ajutor

Probabil proprietarii se așteaptă ca medicul lor veterinar să știe tot ce trebuie pentru a ajunge la un diagnostic, dar asta nu este ușor de asigurat. Este mai bine să admiți că este nevoie de puțin timp să te informezi sau să te consulți cu un specialist. Îți vor aprecia sinceritatea și vor fi mai încrezători în rezultatul final.

Actul medical

 

Păstrarea istoricului pacientului 

O parte componentă a unui consult video va fi și păstrarea istoricului. Poți scrie toate informațiile pe care le consideri importante în fișele electronice ale pacienților utilizând platforma Digitail. Clienții pot vizualiza un sumar al vizitei în aplicația DigitailApp sau le poți trimite chiar tu pe mail acest sumar.

 

Protocoale și proceduri

Protocoalele utilizate în clinica ta ar trebui adaptate pentru mediul telesănătății cât de mult se poate. Alcătuiește protocoale care să fie cât mai aproape de cele care nu sunt destinate utilizării în cadrul consultațiilor video. Folosește protocoale standard, ușor de recunoscut care vor duce la rezultate clinice consistente.

 

Recontroale

Transmite orice recomandare pentru teste suplimentare sau pentru tratament către proprietar, precum și orice material educațional și asigură-te astfel că împarți cu ei concluziile trase în urma consultului video. Programează recontroale viitoare dacă este cazul.