Lucrurile din jurul nostru se schimbă din ce în ce mai repede, iar noi, medicii veterinari trebuie să fim mereu la curent cu noile tendințe pentru a ne asigura că suntem competitivi și că răspundem cerințelor venite din partea clienților noștri. Prezența online și comunicarea digitală sunt acum o necesitate în domeniul nostru, dar vestea bună este că vin și cu numeroase beneficii. Deși poate părea dificil la început ca online-ul și digitalul să se adapteze domeniului veterinar, acest lucru nu este imposibil și partea bună este că nu trebuie să o faci de unul singur.

Există în acest moment mai multe companii cu domeniul de activitate exclusiv în aria medicinei veterinare care te pot ajuta. De la notificări automate la conținut pentru rețelele sociale și chiar automatizarea postărilor, aceste tipuri de servicii și unelte sunt concepute pentru a-ți face viața mai ușoară și pentru ca tu să te poți concentra pe ceea ce iubești să faci: să ai grijă de prietenii necuvântători.

 

Acestea fiind spuse, iată câteva unelte pentru gestionarea problemelor comunicării digitale sau, altfel spus, cheile către universul digital:

Website

Un site bine pus la punct poate aduce clienți noi în clinică și chiar să crească retenția clienților existenți. Website-ul este locul ideal pentru a-ți spune povestea și împărtăși viziunea, dar este la fel de important să conțină și informații utile (adresa, programul de lucru, posibilitatea de a face programări), precum și informații pentru educarea clienților. De exemplu, de multe ori nu este suficient să le spui clienților verbal că sterilizarea este importantă, dar un articol care descrie exact avantajele și beneficiile poate avea un rol uriaș în educarea și informarea proprietarilor.

 

Social Media

Nu mai există îndoială. Rețelele sociale au devenit o parte importantă din viața noastră și pot, în cazul domeniului veterinar, să țină la curent proprietarii în legătură cu noutățile din clinica ta și de asemenea, să ofere detalii importante pentru sănătatea animăluțelor.

 

Portaluri sau aplicații pentru animale

Acestea permit clenților să acceseze cu ușurință și rapiditate toate tipurile de informații de bază într-un singur loc. De la notificări pentru programările de deparazitare externă până la un istoric al rețetelor eliberate de medic, proprietarii sunt mereu informați și au totul la îndemână. Acest portal le permite proprietarilor de animale să acceseze informațiile la orice oră din zi. Având în vedere că educația este cheia către sănătatea prietenilor noștri necuvântători, acest portal poate fi o unealtă importantă în luptă cu “doctorul Google”.

 

Notificări automate

Emailul este o unealtă extrem de importantă când vine vorba despre transmiterea informațiilor către proprietari. Orice informație, de la mementouri pentru recontroale, până la notificări pentru deparazitări externe și sfaturi pentru sănătatea animalelor, toate pot fi transmise proprietarilor prin intermediul canalelor digitale, precum emailul sau portalele pentru proprietari. Cum alegi să folosești uneltele online depinde doar de tine. Beneficiile oferite de acestea te ajută pe tine ca medic veterinar să lovești doi iepuri dintr-o singură lovitură:

asiguri sănătatea animalelorprin informare corectă, educare, notificări care te asigură că proprietarii nu uită să vină pentru rapel

îți îmbunătățești afacerea printr-o relație mai bună cu clienții, scăderea numărului de vizite neonorate și atragerea de clienți noi