Știați că aproximativ 30% dintre proprietarii de animale nu revin la clinică pentru vaccinul anual (după realizarea schemei inițiale de vaccinare)? Acest procent continuă sa crească de la an la an.

 

Desigur, există mai multe motive pentru care proprietarii nu revin în clinică pentru vaccinările anuale, cum ar fi:

❗️pur și simplu uită;

❗️lipsă de fonduri;

❗️nu li se pare important / nu cunosc riscurile ne-vaccinării;

❗️s-au mutat în altă localitate;

❗️animalul lor a decedat;

 

Motivele pot fi nenumărate, dar pentru ca noi sa încercăm să ajungem la scăderea numărului de animale care nu primesc vaccinul anual, putem veni în întâmpinarea părinților de blănoși cu un plan de vaccinare, care să asigure vaccinurile necesare pentru toată viața animalului.

 

Ce presupune un astfel de plan?

După terminarea schemei inițiale de vaccinare le putem propune proprietarilor să achiziționeze un pachet care să asigure vaccinările anuale și consultul general dinaintea acestor vaccinări pentru animăluțele lor.

 

Care sunt avantajele?

Am prezentat o bună parte din avantajele planurilor de sănătate pentru animăluțe și în articolele precedente (link aici).

Pentru animal – își primesc vaccinările conform recomandărilor tale și ne asigurăm astfel că avem pacienți sănătoși.

Pentru clinica veterinară – fidelizarea proprietarilor, venituri mai mari ce pot fi reinvestite, încasări constante (mereu va exista un puiuț de câine/pisica la care să fii aproape de terminarea schemei de vaccinare).

Pentru proprietar – nu vor trebui să-și mai facă griji pentru viitoarele costuri privind vaccinările anuale, economisind astfel bani pe termen lung.

 

Care sunt dezavantajele?

Lucrurile pot merge diferit față de plan: animalul se poate îmbolnăvi și nu-l vom putea vaccina, proprietarilor li se poate părea prea mare costul unui astfel de pachet (dar hei, poți permite achitarea acestuia în câteva tranșe ??), proprietarii se pot muta în altă localitate sau alte motive neprevăzute.

 


 

Dacă te gândești să introduci un astfel de plan ca serviciu pentru clienții tăi, asigură-te că explici cât mai clar termenii și condițiile. Ține cont de avantajele pentru animal – toți ne dorim ca animăluțele care ne trec pragul (și nu numai) să fie sănătoase – și de cele pentru clinica veterinară, dar ține cont și de proprietari și asigură-te că oferi o gamă cât mai variată de servicii, care să răspundă nevoilor clienților tăi.