Orice clinician cunoaște provocările care pot apărea în cursul unei zile într-un cabinet veterinar, fie că vorbim despre cazuistica variată, fie că vorbim despre partea mai puțin plăcută a situației, de completare a fișelor, multiplelor registre etc.

De câte ori s-a întâmplat ca în momentul în care trebuia să preiei cazul unui alt medic din clinică, să nu găsești toate informațiile necesare în fișa fizică sau chiar să nu găsești fișa deloc?

Problema

De cele mai multe ori, în cadrul clinicilor veterinare, o mare parte din timp este alocată completării fișelor de observație a pacienților. Până de curând, acest lucru se făcea utilizând metode clasice precum pixul și hârtia.

În funcție de complexitatea cazurilor clinice, completarea acestor fișe ajunge să ocupe chiar și câteva ore dintr-o zi obișnuită de lucru, aspect ce poate duce la apariția frustrărilor dacă la sfârșitul zilei medicii practicieni concluzionează că nu au avut timp suficient pentru ceea ce contează cu adevărat: pacienții.

Intervalului mare de timp alocat completării fișelor i se adaugă și alte dezavantaje precum deteriorarea/pierderea accidentală a acestor fișe, spațiul fizic necesar arhivării/păstrării acestora într-un loc care sa fie întotdeauna ușor de accesat, precum și costul consumabilele necesare realizării acestora.

 

Soluția

Tendința modernă în aproape orice domeniu este reprezentată de automatizarea, pe cât posibil, a manoperelor consumatoare de timp sau supuse erorii umane și deci, eficientizarea proceselor și implicit creșterea profitului.

Clinicile veterinare nu fac excepție, în ultimii ani, medicii veterinari fiind nevoiți să găsească și să folosească noi soluții menite să le ușureze munca și să le crească sau să le păstreze notorietatea.

Implementarea noilor tehnologii în practica veterinară reprezintă un proces esențial pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, maximizarea profitului și creșterea eficienței.

Avantaje

6 avantaje pe care le aduc fișele electronice:

1. O mai bună organizare. Fișele nu mai pot fi pierdute. Fiecare membru al echipei medicale știe cât este de frustrant atunci când fișele fizice dispar dintr-un motiv sau altul. În cazul fișelor electronice, acestea sunt mereu disponibile, putând chiar să fie accesate de mai multe persoane în același timp. Exemplu: cât timp clientul este în recepție și i se verifică fișa, medicul poate vizualiza detaliile cazului astfel încât la întâlnirea cu proprietarul să aibă deja o imagine de ansamblu despre istoricul pacientului.

 

2. Eficiență. Clinicile veterinare care folosesc Digitail nu mai pierd timpul căutând fișele scrise pe hârtie, completându-le de mână pe cele deja existente sau căutându-le și eliminându-le pe cele care nu mai sunt de actualitate. Poți găsi rapid fișa pacientului folosind filtre rapide precum: nume proprietar, nume animal, microcip, etc.

 

3. Ușor de citit. Toți medicii clinicii pot citi fișele, ceea ce este foarte important atunci când vine vorba de îngrijirea medicală. Pe de o parte, clientul vede un medic organizat, iar pe de altă parte, medicul poate răspunde rapid la întrebări obținând informațiile despre pacient printr-un simplu click.

 

4. Ușor de accesat. Fișele electronice pot fi accesate de oriunde și oricând de către personalul autorizat al clinicii – de pe mobil, tableta sau laptop.

 

5. Ușor de întocmit. Unul dintre aspectele importante soluționate prin utilizarea Digitail este reprezentat de rapiditatea prin care fișele pacienților pot fi întocmite urmărind câțiva pași simpli, platforma fiind intuitivă și ușor de folosit.

 

6. Atenția la detalii. Digitail permite realizarea unor șabloane care se pot dovedi importante în cadrul activității clinicilor veterinare. Existența șabloanelor îi ajută pe medici să nu omită anumiți pași importanți din cadrul unei consultații dermatologice sau oftalmologice spre exemplu.

 

Alte avantaje: în urma întocmirii fișelor electronice folosind Digitail, se completează automat și registrul de consultații.

 

Vezi cât de ușor este să faci o fișă pentru o deparazitare externă în Digitail!

 

 

Beneficiază de o perioadă de probă gratuită de 2 săptămâni și oferte speciale pentru clinici la început de drum.